A Balkán sarkán

A Balkán sarkán

Milošević magyarjai – minden olyan, mint régen, csak a VMSZ átállt az uszítók oldalára

2019. január 12. - wildhungarian

spssss.JPG

Tijana Dapčević ismertté vált dalának refrénje szerint „Sve je isto, samo njega nema”, ami jelentős mértékben elmondható a mai Szerbiáról, a kilencvenes évek viszonylatában. Ugyanaz a két párt uralja az országot, még ha az egyik időközben nevet is változtatott, a vezérek ugyanúgy szétlopják az országot, a nép ugyanúgy nyomorog és menekül innen, a többi jugoszláv utódállammal ugyanolyan feszült a viszony. A gazdasági nyomor ugyanúgy jelen van, a sajtót ugyanúgy elnyomják, az ellenzéket ugyanúgy szétverték (és az is önmagát), az elégedetlen polgárok az utcákon adnak hangot elégedetlenségüknek, a választásokat manipulációval, pénzzel és némi erőszakkal ellopják, arról már nem is szólva, hogy a megvezetett és lerongyolódott népet ugyanúgy buszoztatják és szendvicset osztanak nekik a vezér minden nagyobb utcai megjelenése esetén.

Ja és ugyanúgy folytatódik a nagyszerb ideológia érvényesítése. Koszovó elvesztése miatt Vajdaságot egyre inkább elszerbesítik, utcanevek, szobrok, újonnan kitalált ortodox rendezvények útján. Felszámolják a kétnyelvű anyakönyvi kivonatokat, eltűnnek a magyar nyelvű helynévtáblák (egyelőre ideiglenesen), kiszorítják a magyarokat a közintézményekből és hatalmas csinnadrattával ünneplik Vajdaság elcsatolását, november 25-ét.

Sve je isto, samo njega nema, ismételhetjük, azzal, hogy a képet egyetlen pont árnyalja: a legerősebb magyar politikai erő viselkedése. Ők ugyanis ezúttal az elnyomók, uszítók, nacionalisták, bűnözők oldalára álltak.

A Kasza fémjelezte VMSZ annak köszönhette tömeges támogatottságát, azt, hogy a magyarok nem csak rászavaztak, de érzelmileg is kötődtek hozzá, hogy a néhai elnök tudta, hol a vajdasági magyarok helye: a demokratikus, mérsékelt, toleráns ellenzéki oldalon, nemet mondva a háborúkra, az erőszakra, az elnyomásra. Nyilván neki is megvoltak a maga hibái, ügyei, de emlékezhetünk rá, hogy a legveszélyesebb időkben is a magyar sorkatonák szüleivel lement Belgrádba azok érdekeit védeni például. Pásztornak uralma eddigi 11 éve alatt (amelyből remélhetőleg már nem lesz sok) sikerült teljesen a visszájára fordítani ezt a pártot. Elüldözte mindazokat, akik ezt a fajtai kaszai örökséget ápolták, gerinc nélküli, primitív, pénzéhes senkikkel vette magát körül, akik asszisztáltak neki a nagy átálláshoz: ma már a szocialisták és a posztradikálisok hóna alatt vigyoroghat a párt elnöke. A tagokat pedig munkahelyükkel, pályázati pénzekkel fenyegetve, gyerekeik tandíjával zsarolva tudják egyben tartani.

Képzeljük csak el, mi lett volna, ha a kilencvenes években Pásztor vezeti a VMSZ-t: a Gazimesztánon ott állt volna Slobo mellett és közölte volna, a magyarok is harcba szállnak a szerb földekért, ő dobta volna az első joghurtot a tartományi parlamentre, a magyar sorkatonákat és tartalékosokat pedig a VMSZ verőlegényei terelték volna a balkáni vágóhídra.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Pásztor decemberben ott tündökölt a Szerbiai Szocialista Párt tizedik kongresszusán szónokként, ahol elmondta, a régi országot szétverő, inflációt, nyomort okozó, magyarok tízezreit a frontra vagy külföldre üldöző SZSZP érdeme, hogy „Szerbia példaként szolgálhat a többségi nemzet hozzáállásában a kisebbségek iránt, nemcsak a térségben, hanem egész Európában is”.

pas.JPG

Aleksandar Vučić nyílt támogatása, november 25-e megszavazása, a szocialisták istenítése… íme a nemzetárulás főbb állomásai. Azt hiszem a többség nevében szólok, amikor azt mondom, köszönjük Pásztor István, de ne védjen tovább bennünket, mi szeretnénk magyarok maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://abalkansarkan.blog.hu/api/trackback/id/tr7814558446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.14. 06:19:27

Milosevics - a magyar Nagy Imre - hatalmas erejű balkáni politikus volt, mindenkinél korábban ki mert állni a háttérhatalom ellen, aki végül meggyilkolta őt.

A mártírnak szobrai lesznek 20-30 év múlva.

BaGabi 2019.01.14. 06:49:58

És 20-30 év múlva a köcsög birkageci sírját még sem le sem fogják köpni.

midnightcoder2 2019.01.14. 07:33:48

@maxval balcán bircaman: Ja. Hitler pedig hatalmas erejű német politikus volt. De szobrot egyiknek sem állítanék. Ahogy Nagy Imrének sem.

Jakab.gipsz 2019.01.14. 08:37:05

Ezek most, zűrzavaros idők .

Ne törjünk pálcát még most senki feje felett se.

Szép lassan elválik az ocsútól a tiszta búza.

Weißkopf 2019.01.14. 10:55:16

@maxval balcán bircaman: Milosevics = magyar Nagy Imre? Na ne már! Tán az utóbbi is népirtásba torkolló háborút robbantott ki?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.14. 11:03:35

@Weißkopf:

Védekezett az agresszió ellen. Ahogy Nagy is, de Nagy gyorsabban vesztett.

Weißkopf 2019.01.14. 11:04:46

@maxval balcán bircaman:[Milosevics] "ki mert állni a háttérhatalom ellen, aki végül meggyilkolta őt." Mely háttérhatalom volt a bűnös? EU, USA, NATO? Úgy tudom, a Balkán mészárosával szívroham végzett a hágai börtönben.

kvadrillio 2019.01.14. 11:05:50

ASSSZTTTAAAA....KÖRÖSZTYÉN KURVAISTENIT ! MICSODA ÖSSZEFONÓDÁSOK VANNAK ITT AZ ALVILÁGI DROGBÁRÓK ÉS A KORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK KÖZÖTT ???!!! KÖRÖSZTYÉNISTENI ÖSSZEFONÓDÁSOK EZEK ???!!! BESZARÁÁÁÁÁS !!!
"""Ahogy egy korábbi, a hazai kokainbárókat bemutató cikkünkben írtuk, az alvilágban sokáig második számú drognagykereskedőként elkönyvelt F. Árpád és az akkor 69 éves édesanyja ellen eljárás indult a baleset után. Az anyuka korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. """ !!!! ????????????????????????????????????

Kétszázmilliós droggal bukott le az egykori lamborghinis ámokfutó
-da-
-da-
követés
2019.01.14. 06:59

Az Index információi szerint a hétvégén lekapcsolt drogkereskedő bűnszervezet egyik tagja az az alvilágban jól ismert F. Árpád, aki bűnözői karrierje csúcsán, a kétezres években azzal került be a hírekbe, hogy egy méregdrága Lamborghinit rommá tört az M7-esen, miközben egy Porschéval versenyzett.
NMB-8501
Fotó: Orfk / Police.hu

Ahogy egy korábbi, a hazai kokainbárókat bemutató cikkünkben írtuk, az alvilágban sokáig második számú drognagykereskedőként elkönyvelt F. Árpád és az akkor 69 éves édesanyja ellen eljárás indult a baleset után. Az anyuka korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. Azt nem tudni, hogy ez mennyiben segítette Árpád alvilági karrierjét, de tény, hogy ha egy ilyen közegben mozgó figuráról mások elhitték, hogy jó hatósági kapcsolatai lehetnek, akkor az már önmagában előnyt jelenthetett neki. Abban az időben Árpád és édesanyja szentendrei otthonában éppen akkor csaptak le rájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor az anyuka megérkezett egy hollandiai beszerző körútról. A kocsiban 21 fekete csomagot találtak rejtekhelyekre dugva, tele amfetaminnal. A házban pedig kokaint. Dílerek dolgoztak nekik, és rendszeresen jöttek a szállítmányok Amszterdamból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.14. 11:11:10

@Weißkopf:

Alapvetően ez amerikai-brit agresszió volt. Szívroham a hivatalos verzió.

chrisred 2019.01.14. 11:31:17

@maxval balcán bircaman: Védekezésből rendezett némi etnikai tisztogatást.

chrisred 2019.01.14. 11:45:07

@maxval balcán bircaman: Eddig megtudhattuk tőled, hogy Sztálin kifejezetten etette az ukránokat a harmincas években, most kiderül, hogy a nagyszerbek humanitárius segítséget nyújtottak a bosnyákoknak Srebrenicán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.14. 11:49:41

@chrisred:

Sztálin éhínséget okozott mesterségesen a 30-as években, de sose voltak ukránellenes céljai.

A szerbek harcoltak a bpsnyákok ellen, nyilván voltak háborús bűnök is, de ennek az egésznek a nyugati értelmezése hazugság.

chrisred 2019.01.14. 11:53:36

@maxval balcán bircaman: Na igen, az Einsatzgruppék is csak harcolgattak Kelet-Európában, maguk is meglepődtek, hogy került oda az egymillió zsidó hulla.

chrisred 2019.01.14. 12:00:32

@maxval balcán bircaman: Kivéve, ha az beszél róluk, aki mentegetni akarja őket.

chrisred 2019.01.14. 12:08:57

@maxval balcán bircaman: Nem tudom, a magam részéről még soha nem mentegettem tömeggyilkosokat, se Milosevicset, se mást.

chrisred 2019.01.14. 12:20:29

@maxval balcán bircaman: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Tömeggyilkosság

ZX 2019.01.14. 12:29:38

@maxval balcán bircaman: Birka birka, mindig lebuktatod magad, hogy Putyin fizetett pincsije vagy.

ZX 2019.01.14. 13:19:46

@maxval balcán bircaman: Pontosan tudod!A ruszkik mindig is védték a szerbeket, te meg kiszolgálod a gazdád.

Weißkopf 2019.01.14. 13:28:11

@maxval balcán bircaman: "Szívroham a hivatalos verzió" Már miért gyilkolták volna meg a börtönben Milosevicset? Ha valaki, akkor ezt az elvtársai követhették (volna) el, megrövidítendő Sz.M. börtönéveit. Megjegyzem, nem mindegy, hogy valaki hágai vagy belgrádi börtönben tölti a büntetését.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.14. 13:42:22

@Weißkopf:

Kezdett kínps lenni Amerikának, hogy nincsenek bizonyítékok ellene, s a végén fel lesz mentve.

chrisred 2019.01.14. 13:58:06

@maxval balcán bircaman: Valószínűleg ezért tették el láb alól Göringet is a nürnbergi per során. Ezek az emberek olyan ártatlanok voltak, mint a ma született bárány.

chrisred 2019.01.14. 14:21:22

@maxval balcán bircaman: Milosevics pedig szívinfarktusban halt meg.

Thyb 2019.01.14. 15:17:58

@maxval balcán bircaman: Köztudott, hogy Milosevics támogatta mind Arkan-t, mint Kapetan Dragan-t és a többi önkéntes fosztogatót és gyilkos hordát, amelyek sem civilekkel sem foglyokkal nem voltak elnézőek. Mindenki tudta, hogy radikális tisztek a katonai készletekből fegyverezték fel ezeket a mocskokat jó pénzért. Mindezzel Milosevics is tisztában volt, de nem tett semmit. Így közvetve Ő is felelős az elkövetett gyilkosságokért. Egyik tisztjén sem kérte számon tetteit, sem pedig a félkatonai alakulatokon. Köztudott volt már 91-ben, hogy miket követtek el, és sokszor az általuk elkövetett kegyetlenségekért támadtak az ártatlan sorkatonákra.
Szóval Milosevics igenis elárulta a nemzetet, elárulta a sorkatonákat és a tartalékosokat, amiért túl keveset szenvedett!!!
A VMSZ pedig elment kutyába! Bezsebelik és felélik az Orbántól kapott pénzt a szavazat kalapozásért, ugyanakkor azon dolgoznak, hogy a Vajdasági magyarságot eltöröljék, asszimilálják a szerb közeghez.

kvadrillio 2019.01.14. 15:50:28

ASSSZTTTAAAA....KÖRÖSZTYÉN KURVAISTENIT ! MICSODA ÖSSZEFONÓDÁSOK VANNAK ITT AZ ALVILÁGI DROGBÁRÓK ÉS A KORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK KÖZÖTT ???!!! KÖRÖSZTYÉNISTENI ÖSSZEFONÓDÁSOK EZEK ???!!! BESZARÁÁÁÁÁS !!!
"""Ahogy egy korábbi, a hazai kokainbárókat bemutató cikkünkben írtuk, az alvilágban sokáig második számú drognagykereskedőként elkönyvelt F. Árpád és az akkor 69 éves édesanyja ellen eljárás indult a baleset után. Az anyuka korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. """ !!!! ????????????????????????????????????

Kétszázmilliós droggal bukott le az egykori lamborghinis ámokfutó
-da-
-da-
követés
2019.01.14. 06:59

Az Index információi szerint a hétvégén lekapcsolt drogkereskedő bűnszervezet egyik tagja az az alvilágban jól ismert F. Árpád, aki bűnözői karrierje csúcsán, a kétezres években azzal került be a hírekbe, hogy egy méregdrága Lamborghinit rommá tört az M7-esen, miközben egy Porschéval versenyzett.
NMB-8501
Fotó: Orfk / Police.hu

Ahogy egy korábbi, a hazai kokainbárókat bemutató cikkünkben írtuk, az alvilágban sokáig második számú drognagykereskedőként elkönyvelt F. Árpád és az akkor 69 éves édesanyja ellen eljárás indult a baleset után. Az anyuka korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. Azt nem tudni, hogy ez mennyiben segítette Árpád alvilági karrierjét, de tény, hogy ha egy ilyen közegben mozgó figuráról mások elhitték, hogy jó hatósági kapcsolatai lehetnek, akkor az már önmagában előnyt jelenthetett neki. Abban az időben Árpád és édesanyja szentendrei otthonában éppen akkor csaptak le rájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor az anyuka megérkezett egy hollandiai beszerző körútról. A kocsiban 21 fekete csomagot találtak rejtekhelyekre dugva, tele amfetaminnal. A házban pedig kokaint. Dílerek dolgoztak nekik, és rendszeresen jöttek a szállítmányok Amszterdamból.

kvadrillio 2019.01.14. 15:52:24

AJJJJAJJJJJ......A ZEMBEREK RÁJÖTTEK, HOGY A JELENLEGI KAPZSI, HARÁCSOLÓ, KORRUPT ELITTŐL EGYIK ORSZÁGBAN SEM TUDNAK MÁSKÉPPEN MEGSZABADULNI, CSAK HA LEGYILKOLJÁK ŐKET !!!!! VIGYÁZAT !...ELKEZDŐDÖTT !!!+

Meghalt a kórházban a megkéselt gdanski polgármester

Adamowiczot vasárnap este egy jótékonysági rendezvényen támadták meg.
süti beállítások módosítása