A Balkán sarkán

A Balkán sarkán

Ezért kellene kijönnöd az utcára!

2019. március 23. - wildhungarian

1od1.jpg

Immár a délvidéki városokban is közel két hónapja tartanak az utcai tiltakozások a haladók vezette VMSZ-csicska rezsim ellen, vagyis a délvidéki magyaroknak is lehetőségük van véleményt nyilvánítani. Sokan, akik szívügyüknek tekintik, hogy ez a népgyilkos rezsim eltávozzon és vigye magával a nemzetét kiárusító Pásztorokat és talpnyalóikat is, ott vannak az utcákon, sokan azonban megelégednek azzal, hogy (idézzünk klasszikust, tehát pásztorpistát) tasztatúra-karatét folytatnak, tehát elsősorban a Facebookon próbálják megmagyarázni másoknak és főleg önmaguknak, miért nem emelik fel a feneküket és mennek ki az utcára.

A VMSZ-függő csoportot figyelmen kívül hagyva, akik Pistájuk jóváhagyása nélkül még levegőt se vesznek, a saját akarattal és gondolatokkal rendelkező többség kifogásai összefoglalhatók néhány pontban:

  • ezek rosszak, de amazok se jobbak
  • úgyse változik semmi
  • nem rajtunk múlik
  • ez az ellenzék ugyanúgy lopni akar stb.

Mint olyan személy, aki hétről-hétre kinn van valamelyik város sétáján, a következőkkel tudnám bátorítani a szkeptikus és cinikus egyéneket:

A Vučić által irányított rezsim erőszakkal, verőlegényekkel, manipulációval leválthatatlanná tette magát választásokon. Első lépésként ezt kell szétverni, hogy visszaálljon a valódi többpártrendszer, ha egy hatalom rossz, akkor választáson leválthassuk. Emlékeznek még a 2000-2012 időszakra? Addig ez így működött. Egészen addig, amíg nem kaparintotta meg a hatalmat ez a posztradikális uszító, erőszakon banda. Ezt kell visszaállítani.

Ami azonban ennél is fontosabb, magyar szempontból:

a VMSZ önkényuralmának egyik alapja, hogy szétverte a normális közösségi tereket, a médiát egyhangúvá és hazuggá tette (ha valaki a Pannont nézi, hallgatja, meg lehet róla győződve, hogy alig pár százan ordibálnak Belgrádban, pont mint a kilencvenes években). Az emberek már nem járnak mondjuk, kocsmába, ahol beszélgetni tudnának.

A délvidéki városokban, elsősorban Szabadkán, a néhány száz ember, akik minden héten kimennek a Jadranhoz, eszmét cserélnek, beszélgetnek, sőt az sem kizárt, hogy egy egységes csoportosulássá kovácsolódnak, egy olyan polgári, demokratikus egésszé, ahol nem a nemzeti hovatartozás számít, hanem mindenki közösen akar egy jobb Szabadkát.

Tehát, aki azt mondja, azért nem megy ki az utcára, mert nem lát megfelelő ellenzéki opciót, annak itt a lehetőség: ki lehet menni az emberek közé, beszélgetni velük, elmondani, mit és hogy szeretnénk.

A demokrácia, a szabad gondolkodás helye lett az utca, itt lehet elkezdeni megalapozni egy normális várost és országot. Szóval, ha ötleted van, változtatnál, nem tetszik a hatalom, de az ellenzék se, akkor menj ki az emberek közé és mondd el, hogyan kellene szerinted. Barátságos, kedves, intelligens és más véleményét meghallgató emberekről van szó, nem dölyfös VMSZ-huszárokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://abalkansarkan.blog.hu/api/trackback/id/tr9314711263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2019.03.24. 20:04:25

ez valami liberális sorozatos szabotázs-akció ????4Ó bosszúhadjárat ??? mert most nincs meleg öngyulladáshooooo...
Bozóttüzek miatt leállították a vonatközlekedést Cegléd és Szolnok között

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.24. 20:14:55

Reméljük a szerb nép elsppri az utcán viháncoló CIA-ügynököket.

wartburg1963 2019.03.24. 20:54:27

Ha a demokrácia, a szabad gondolkodás helye lett az utca, akkor nyilván pl. a sárgamellényesek folyamatos tömegdemonstrációját betiltó/szétverő Marcon is a demokrácia és az állampolgári szabadságjogok eltiprója, gondolom... :-)

illaim 2019.03.24. 21:36:14

Ha a fidess SA csürhéje ilyen aktív, akkor a blog az elevenjeibe vágott! LOL

erkölcsi hulla 2019.03.24. 21:43:56

@wartburg1963: Az utca a drog árusok, kurvák, csövesalkeszek, rablócigányok helye. Maradok otthon.

enrikokaruszo 2019.03.24. 22:05:42

fogalmam sincs mi ez, mi történik egyáltalán, mi ez a belterjes pistázás, baszod
vehetted volna a fáradságot, és pár szóval bemutathattad volna a szitut
szabadságot Táncsicsnak! vagy bármi, érted?!

Quadanium 2019.03.25. 04:22:28

Ki az utcára! Összeszedni a kutyaszart és az eldobált csikkeket!

luis5 2019.03.25. 07:35:49

Média cirkusz. A felmérések alapján a kormánynak tobbmint 50% többsége van

VT Man 2019.03.25. 08:47:13

Azt hittem ez a rezsimezés csak Magyarországon divat...

Rezsim = annak a kormánynak a neve, amit nem szeretünk.

Minden ballib bérretteg 2019.03.25. 09:40:17

@VT Man:

Pontosan erről van szó. Ha a ballibek veszítenek, akkor jön a szokásos és menetrendszerű diktatúrázás, rezsimezés, nácizás.
Ilyenkor már nem tetszik nekik a demokrácia, és nehezen viselik, ha szopnak.

De idővel hozzászoknak. Kénytelenek lesznek.. ;)
süti beállítások módosítása